Nalatenschap afwikkelen

Zorg voor later

Is uw cliënt erfgenaam in een nalatenschap en heeft hij/zij hulp nodig bij de afwikkeling hiervan? Dan bent u bij Fidinda Zorg voor Later aan het juiste adres! 

Nalatenschap afwikkelen

 • In opdracht van uw cliënt kan Fidinda Zorg voor Later door middel van een boedelvolmacht nalatenschappen afwikkelen waarin uw cliënt erfgenaam en/of executeur is. Als uw cliënt erfgenaam is in een nalatenschap moet uw cliënt eerst beslissen of hij/zij de nalatenschap zuiver wil aanvaarden, beneficiair wil aanvaarden of wil verwerpen. Op de website van Rechtspraak.nl vindt u hierover meer informatie. 
 • Wanneer uw cliënt de nalatenschap aanvaardt, moet deze ook worden afgewikkeld. Het kan zijn dat:
  - Dit wordt gedaan door de executeur-afwikkelingsbewindvoerder die is benoemd in het testament van de overledene;
  - Uw cliënt samen met de andere erfgena(a)m(en) 1 persoon aanwijst om de nalatenschap af te wikkelen;
  - Uw cliënt samen met de andere erfgena(a)m(en) een notaris of Fidinda Zorg voor Later vraagt de nalatenschap af te wikkelen. 

 • Als uw cliënt erfgenaam is en uw cliënt advies wenst over wat hij/zij moet doen om de nalatenschap af te wikkelen, kan uw cliënt Fidinda Zorg voor Later vragen om een adviesgesprek. Fidinda biedt deze dienst ook aan via uitvaartondernemers. Zij kunnen dit voor een vast tarief als nazorggesprek aanbieden bij het verzorgen van een uitvaart.

 • Indien uw cliënt Fidinda Zorg voor Later vraagt om de nalatenschap voor hem/haar en eventuele andere erfgena(a)m(en) af te wikkelen, stellen wij samen een boedelvolmacht op waar de omvang van de volmacht in wordt vastgelegd. Onze kosten worden ingehouden op de nalatenschap, er hoeft vooraf niets door uw cliënt betaald te worden. Na het afwikkelen van de nalatenschap ontvangen uw cliënt en de eventuele andere erfgena(a)m(en) een rekening en verantwoording van ons waarin precies staat hoe groot de nalatenschap was, wat daaruit betaald is en hoe de uitdeling heeft plaats gevonden.  

 • Is sommige gevallen kan het nodig zijn om een nalatenschap te laten vereffenen. In veel gevallen kan Fidinda Zorg voor Later deze taak ook op zich nemen of verwijzen wij door naar naar Uw Vereffenaar.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 08.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

Benieuwd naar onze andere diensten?

Contact opnemen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij bieden maatwerk voor al uw (financiële) zorg vragen.