Nalatenschap afwikkelen

Zorg voor later

   U krijgt specialistische hulp door kundig en ervaren personeel
   Wij zijn transparant en goed bereikbaar
   Wij bieden maatwerk met individuele benadering

Waarom Zorg voor Later?

 • U bent erfgenaam in een nalatenschap en u wilt hulp bij de afwikkeling hiervan.
 • U bent benoemd als executeur in een testament en wenst hulp bij het uitvoeren van deze taak.

Wat doet Zorg voor Later? 

 • U kunt Fidinda Zorg voor Later door middel van een boedelvolmacht machtigen om een nalatenschap waarin u erfgenaam bent voor u en evt. andere erfgena(a)m(en) af te wikkelen. U kunt FidindaZorg voor Later ook vragen om u te adviseren wat u moet doen om de nalatenschap goed af te wikkelen.

Wanneer moet u een nalatenschap afwikkelen?

 • Als u erfgenaam bent in een nalatenschap moet u eerst beslissen of u de nalatenschap zuiver wilt aanvaarden, beneficiair wilt aanvaarden of wilt verwerpen. Op de website van Rechtspraak.nl vindt u hier meer informatie over.
 • Wanneer u de nalatenschap aanvaard, moet deze ook worden afgewikkeld. Het kan zijn dat dit wordt gedaan door een executeur-afwikkelingsbewindvoerder die is benoemd in het testament van de overledene;
  dat u samen met de andere erfgena(a)m(en) 1 persoon aanwijst om de nalatenschap af te wikkelen óf
  dat u samen met de andere erfgena(a)m(en) een notaris of Fidinda vraagt de nalatenschap af te wikkelen. 
 • Als u erfgenaam bent en u wilt graag advies over wat u moet doen om de nalatenschap af te wikkelen, kunt u Fidinda vragen om een adviesgesprek.
 • Indien u Fidinda vraagt de nalatenschap voor u en de eventuele andere erfgena(a)m(en) af te wikkelen, stellen wij samen een opdrachtovereenkomst op waar de omvang van de opdracht in wordt vastgelegd. Onze kosten worden ingehouden op de nalatenschap, er hoeft vooraf niets door u betaald te worden. Na het afwikkelen van de nalatenschap ontvangen u en de eventuele andere erfgena(a)m(en) een rekening en verantwoording van ons waarin precies staat hoe groot de nalatenschap was, wat daarvan betaald is en hoe de uitdeling plaats heeft gevonden.  
 • In sommige gevallen kan het nodig zijn om een nalatenschap te laten vereffenen. Hiervoor verwijzen wij u naar Uw Vereffenaar.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 08.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

Benieuwd naar onze andere diensten?

Contact opnemen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij bieden maatwerk voor al uw (financiële) zorg vragen.